1 Mart 2011 Salı

Sürpriz Örneklerle Şaşırmaya Varmısınız……..

Değerli Yumakal  takipçileri, herzaman bizler gibi örgü severlere hizmet veren sitelerde, örnekler sizlere resimleri ile verilmekte, varmısınız bir değişiklik yaşamaya, örneklerin ilmek ilmek tarifleri benden, örüp örneklere şaşırması sizden.

İşte sizlere hem zevkle, hem merakla örmek isteyeceğiniz değişik örgü örneklerimiz,www.yumakal.com sitesini takip eden okuyucularımız ve örgü severlerimiz, yazılarımız düzenli takip edecek olurlarsa, bu tariflerin sonunda ellerinde 265 farklı örgü modeline sahip olacaklardır. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.
KABARTMALAR KABARTMALAR
Bu örgü tipinde çalışıkırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, örneğin tek sayıda ilmekler üzerinde çalışılıyor olmasıdır. Örnek toplam 4 sıradan oluşmaktadır ve sonucundan gerçekten memnun kalacağınız güzel bir desen olacaktır.
1. Sıra: Bu sırada tamamen düz öreceksiniz.
2. Sıra: Bu sıra tamamen ters örülecek.
3. Sıra: 1 düz, 1 ters, 1 düz sıra bu şekilde sonuna kadar tekrar edilip örülecek.
4. Sıra: Tamamen ters örülecek.
İşte bu kadar basit anlatımlı ve kolay bir örnek, ama sonuca çok şaşıracaksınız, kabartmalarınız hayırlı olsun:):):)
Bugünlük vereceğimiz ikinici örneğimizde şimdi de sıra.
Örgüme İnciler Serpilmiş
Bu örnek de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, örneğin 8′in katları artı 1 ilmekten oluşması, gelelim bu güzel örneğin tarifine:
1. Sıra: Bu sıra tamamen düz örülecek.
2. Sıra: Örneğin diğer sıralarına geçildiğinde ne demek istediğimi anlayacaksını, bu sıra da düz ilmekleri düz, ters ilmekleri ters öreceksiniz.
3.Sıra: 1 düz, 2 ters, 6 düz, bu sıralamayı sıra sonuna kadar tekrar edeceksiniz.
4. Sıra: Düz ilmekleri düz, ters ilmekleri ters öreceksiniz.
5. Sıra: Bu sıra tamamen düz örülecek.
6. Sıra: Düz ilmekleri düz, ters ilmekleri ters öreceğiz.
7. Sıra: 5 düz, 2 ters, 6 düz örgüden sonra bı sıralamayı sıra sonuna kadar tekrar edeceksiniz.
8. Sıra: Düz ilmekleri düz, ters ilmekleri ters öreceğiz.
Bu örneğimizde gördüğünüz gibi 8 sıradan oluşmakta. Umarım sizde en az benim kadar eğleniyorsunuzdur, bu örnekleri yaparken. Aklınıza takılan bişey olduğunda veya sorularınız için lütfen www.yumakal.com web sitemizi ziyaret etmeye çekinmeyiniz, danışacağınız bir hususda meralharzem@hotmail.com adresinden sizlere elimden geldiğince destek vermeyede hazırım. www.yumakal.com online destek MSN : info@yumakal.com online destek gmail talk : yumakalinfo@gmail.com
Şimdiden ellerinize, emeğinize, ilginize sağlık:):):):):)
MERAL HARZEM  YumakAl

1 yorum: